over mij

 

Ik ben opgeleid tot verteller en radiomaker (Herman Teirlinkckinstituut, Antwerpen) en tot licentiate in de Kunstwetenschappen (KULeuven). 

 

Ik vind schoonheid in al haar vormen belangrijk maar ik voel die enkel wanneer iets authentiek is. 

Wat voorgebracht wordt moet kloppen, met een hart eronder en in het moment. 

 

Ik heb lesgegeven aan Academies voor muziek, woord en dans, en aan het Conservatorium van Antwerpen. Ik coach mensen in het ‘spreken voor publiek’. 

Soms schrijf ik ook scenario’s en verzorg ik de regie van audiovisuele producties voor educatieve uitgeverijen. Ik leen af en toe mijn stem aan projecten. Verhalen zijn de rode draad doorheen alles wat ik doe. 

 

Omdat ik een hele grote familie heb, hielp ik al lang geleden mee aan verschillende ‘begrafenissen’ van oa tantes en ooms.

Ik begreep toen snel dat bij zo’n traditionele bijeenkomsten het persoonlijk aspect te vaak ontbreekt en er weinig warmte is op een moment waarop dat zo nodig is. 

Iedereen verdient een passend en persoonlijk afscheid. Bovendien helpt dit alle betrokkenen als eerste stap in hun rouwproces. 

 

Daarom bundel ik sinds 2015 mijn talenten voor schrijven, luisteren, voelen, organiseren en spreken voor publiek graag om mensen te helpen op een moment dat ze dit zelf allemaal moeilijk kunnen. Omdat ik dit zo zinnig vind besteed ik er heel veel aandacht en het meeste van mijn werktijd aan. 

Zo heb ik al van heel wat uitvaarten, samen met de familie van diegene die gemist wordt, een zinvol afscheidsmoment gemaakt dat nog lang nazindert.

 

Je kan hier een selectie lezen van de reacties die ik daarop krijg.