afscheid in twee keer

Door de maatregelen tegen de verspreiding van Corona moeten jullie een afscheidsplechtigheid in kleine kring houden. Dat maakt het intiem en intens maar ook heel raar zonder knuffels en troost. 

Het voelt vreemd om zonder veel warmte en de steun van de grotere gemeenschap afscheid te nemen van jullie geliefde, want veel familie en vrienden mochten er niet bij zijn. 

Bij een herdenking op een later tijdstip kunnen jullie wél samen die geliefde eren. Er is nood aan verhaal. Diegene die gemist wordt staat centraal en zijn of haar leven wordt in verbondenheid gevierd en herdacht. 

 

Ik kan mee nadenken over de voor jullie juiste manier om te herdenken. Een samenkomst in de tuin met een zingevingsmoment, een wandeling in groep met haltes waarbij verhalen worden verteld, een plechtigheid die overgaat in een receptie, een voorstelling in een theaterzaal, een klassieke afscheidsplechtigheid .... wat past er het beste bij jullie en de situatie?

Alle inbreng van familie en vrienden is heel welkom. Ik sta jullie graag bij met het schrijven van jullie verhaal en  het kiezen van teksten. Op de dag van de herdenking wil ik gerust het woord nemen als verteller en gastvrouw zijn.